17,9546$% 0.3
18,3363€% 0.28
1.034,06%0,06
16.675,02%-0,12
413225฿%-3.6552
30334Ξ%-4.92149
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2022-KPSS Lisans oturumuyla ilgili açtığı soruşturma kapsamında polisin Yediiklim Yayınları’nda yaptığı aramalar bitirildi.
Soruşturma çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yediiklim Yayınları’na ait Kızılay ve Ostim’deki iki adreste arama gerçekleştirdi.
Polis, buralarda bulunan dijital materyallere, KPSS’ye ilişkin kitapların ve testlerin birer örneğine soruşturma çerçevesinde el koydu.
2022-KPSS Lisans oturumundaki bazı sorularla ilgili iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun incelenmesi için Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) talimat vermişti.
Talimatın ardından DDK müfettişleri incelemelerine başlamış, ayrıca iddialarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
Başsavcılık, suç duyurusu üzerine “sahtecilik”, “kamu aleyhine dolandırıcılık” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından soruşturma açmıştı.
Yediiklim Yayınları’nın avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük, Ostim’deki aramanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmanın hızlı, güvenilir ve kamuoyunu tatmin edecek şekilde sonuçlanabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin güvenlik birimlerine teslim edildiğini bildirdi.
Bir matematik sorusu dışında birebir sorunun söz konusu olmadığını ancak benzer sorular bulunduğunu anlatan Gözüküçük, bugün basın açıklaması yapacaklarını, ayrıca DDK’ye gerekli bilgilendirme notlarını iletileceklerini ifade etti.
Soru üzerine soruşturma kapsamında gözaltına alınan olmadığını söyleyen Gözüküçük, yayınevinin bu konuda bir sorumluluğu olmadığını iddia etti.
Gözüküçük, “Bunların sadece belli bir öğrenci grubuna veya kendi öğrencilerimize değil, alenileştirilerek Türkiye’deki 980 ilçemize gönderilen, genel testler olduğu ortadadır. Zaten aynı sorular YouTube kanalımızda ve sosyal mecrada, hocalarımızın video çözümlerinde yayınlanmıştır. Hiç kimseye özel olarak soru verilmemiştir.” dedi.
AA
DAEŞ operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı
Rıza Çalımbay taraftardan destek istedi
Kılıçdaroğlu, “Sizi yaşadığınız evde erkeğe mecbur etmeyeceğiz.”
Kazada ölen baba ve oğlunun cenazeleri toprağa verildi
Tacizle suçlanan antrenör, spordan ömür boyu men edildi
Sağlık raporu almaya gitti, kalbinde tümör olduğunu öğrendi
AB, Yunanistan’da çıkan skandalın araştırılmasını bekliyor
Bakan Dönmez, “Biz ne haklarımızdan ne de ‘Mavi Vatan’ın bir karışından vazgeçeriz”
Karısı öldürülen ve kendisi de yaralanan kişi yaşadıklarını anlattı
Pfizer/Biontech’in yeni versiyonu incelemeye alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdülhamit Han Sondaj Gemisini havadan inceledi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.