15,9573$% 0.3
16,7986€% 0.18
932,98%0,51
14.965,74%0,26
479526฿%-1.31479
32609Ξ%-1.61405
Dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır’da evlat nöbeti sürdüren aileleri temsilen üç baba, Ankara’da HDP Genel Merkezi binası önüne siyah çelenk bıraktı.
HDP Genel Merkezi’ne gelen babalar, “Evlatlarımızı HDP’den istiyoruz” yazılı çelengi parti girişine koyarak, gazetecilere açıklamada bulundu.
Terör örgütü PKK tarafından oğlunun dağa kaçırıldığını söyleyen babalardan Celil Begdaş, HDP’nin hiçbir zaman Kürtleri temsil edemeyeceğini söyledi.
Evlatlarından haber alamadıklarını belirten Begdaş, “Ben burada Türk’üm, Diyarbakır’da Kürt’üm, Trabzon’da Laz’ım. Evladım gelene kadar bu işin peşini bırakmam. Beni hiçbir güç buraya getirmedi, yanan ciğerim buraya getirdi. Ben, Amerikan uşağı değilim, ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. HDP’ye söylüyorum, kendine gel, evladımı getir bana.” ifadelerini kullandı.
Baba Süleyman Aydın da 285 aileyi temsilen HDP Genel Merkezi önünde olduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
“HDP milletvekilleri diyorlar ya zaman zaman ‘Biz, Kürtler için mücadele veriyoruz.’ Bunlar hiçbir zaman Kürtler için mücadele vermediler. Kürtlük, 15 yaşındaki çocukları terör örgütüne satmakla olmuyor. 14-15 yaşındaki çocuklarımızın eline silah vererek, devletimize karşı kullanarak siyasi parti, milletvekili olunmaz. Siz, burada hiçbir zaman Kürt halkına sahip çıkmadınız. HDP milletvekilleri olarak sadece Kandil’e vekillik yaptınız, siz Kandil’in vekillerisiniz.”
– Arbedeye polis müdahale etti
Açıklamaların ardından HDP binasındaki görevlilerin çelengi kaldırmak istemesi üzerine, babalar ile aralarında arbede yaşandı.
Polisin müdahalesiyle yatıştırılan olay sırasında babalar, parti genel merkezine gelen HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a da tepki gösterdi.
Bu sırada parti görevlileri ile ikinci kez yaşanan arbedeye müdahale eden polis, tarafları ayırdı.
Bina çevresinde önlem alan polis, aileleri güvenli bir alana çekti.
AA
Çöken ağıldaki 7 küçükbaş hayvan telef oldu
Akşener: “1919 ruhu hepimizin içinde”
Türk kardeşlerim, gelin beraber kazanalım
Altınordu’da yeni teknik direktör Ufuk Kahraman oldu
Borsa günü yükselişle tamamladı
Rusya Ukrayna heyetler arası müzakere süreci askıya alındı
Yozgat’ta çok sayıda ve bazıları telef olmuş yaban güvercini yavruları bulundu
AFAD, Marmara Denizi merkezli deprem senaryosu üzerinden saha tatbikatı öncesi hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.
Elazığ’da 3 metrelik yılanı çoban farketti
Hatayspor teknik direktörü Ömer Erdoğan öğrencilerle buluştu
İstanbul’da son dakika rüşvet operasyonu!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.