İMSAK'A 06:46
HABER GÖNDER
1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü kutlaması için Taksim Meydanı’na yürümek isteyen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve 25 işçi, gözaltına alındı.
Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyelerinden ve DİSK Yönetim Kurulu’ndan oluşan bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezi binasında bir araya geldi.
Sabah saatlerinde buradan Taksim’e yürüyeceklerini söyleyen grubu engellemek için polis ekipleri, DİSK Genel Merkezi binasına çıkan sokakları kapattı. Polis ekipleri, gruptan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ve yürüyüşün izinsiz olduğunu dile getirerek dağılması gerektiğini söyledi.
Uyarıları dinlemeyen gruba, polis müdahale etti. Polis ekipleri, aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.
DİSK Genel Başkanı Sosyal Medya Hesabından Paylaştı
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sosyal medya hesabından, “Gözaltındayız! Bugün Türkiye’nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor ama işçilerin #1Mayıs kutlaması kamu düzenini bozarmış!” paylaşımını yaptı.
KUMRULAR KATLİAMININ 1 NUMARALI SANIĞI YAKALANDI