İMSAK'A 06:48
HABER GÖNDER
Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) tanıtımı Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde yapıldı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partinin adını, logosunu ve parti programını kamuoyuna tanıttı. Partinin sloganı: Biz hazırız!
DEVA’nın tanıtımının 2001’de AK Parti’nin kurulduğu otelde yapıldı. Partinin Genel Başkanı Ali Babacan, “Korku siyaseti hepimizi yordu. Derdinize hızlı çözüm arıyorsanız, biz devayız” dedi.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından bir buçuk dakikalık bir video gösterildi. Videonun ardından kürsüye çıkan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
”Korku siyaseti hepimizi yordu.”
Hepimizin gönlü biraz buruk. Evlatlarımızı şehit verdik. Ülkemizin her alanda sürekli zemin kaybetmesi yüreğimizi dağlıyor.
İnsan haklarının ihlal edilmesi, özgürlüğümüzün kısıtlanması ızdırap yaratıyor. Ayrıştırıcı, ötekileştirici siyaset dili toplumumuzu sürekli geriyor.
Korku siyaseti hepimizi yordu artık. Çalışanlarımız her an işini kaybetme korkusuyla yaşıyor.
Yatırımcımız, sanayicimiz önünü göremiyor, varolma mücadelesi veriyor. Eğitim en önemli sorun alanı olarak hâlâ önümüzde. Sağlık sistemimiz hızla bozulma sinyalleri veriyor.
Şehirlerimiz hızlı betonlaşmanın ağır yükünü kaldıramıyor. Bu ülkenin insanı son birkaç yıldır çok üzüldü, yaralandı. Her şey elinden alındı ama, bu ülkenin insanı sabretti dayandı. Artık geldik, buradayız.
Bu üzüntülerin daha da büyümesine izin vermeyeceğiz. Zaman ümitsizlik zamanı değil, Zaman Türkiye için sorumluluk alma zamanı. Türkiye için demokrasi, atılım zamanı geldi. Artık Türkiye için iyileşme zamanı geldi diyoruz. Derdinize ortak arıyorsanız, biz devayız. Derdinize hızlı çözüm arıyorsanız, biz devayız. Artık DEVA zamanı diyoruz.
Tüzük ve programımızı çok geniş katılımla, istişare ve ortak akılla hazırladık. Bu kadar geniş bir katılımla bir siyasi parti programı hazırlanması bir ilk…
Keşke ülkede şartlar biraz daha normal olsaydı da, tüm ülkemizin genelinde bizleri aydınlatan, katkı veren arkadaşlarımızın hepsi burada olsaydı. Ama biz onları anlıyoruz. Bugünler de geçer inşallah.
TCDD GARLARI VE TRENLERİ İLAÇLIYOR