ABD’nin, Suudi Arabistan petrol tesislerine yapılan saldırılardan sonra bazı askeri savunma birliklerini çekmeyi planlıyor.
Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Patriot bataryalarının yanı sıra ABD Hava Kuvvetleri’ne ait iki savaş uçağı filosunun da Suudi Arabistan’dan ayrıldığını ve donanmanın Basra Körfezi’ndeki askeri varlığını azaltmayı planladı iddia edildi.
S.Arabistan’a Gözdağı
ABD’nin attığı bu adım, bazı yetkililer tarafından İran’ın artık Amerikan menfaatlerine acil bir tehdit teşkil etmediğinin göstergesi olarak yorumlanırken, bazı uzmanlar bu adımların petrol fiyatları konusunda Suudi Arabistan yönetiminin Washington’u dinlememesine karşılık olarak atıldığını iddia ediyor.
ÇİN’İN ”İNSAN TAŞIYACAK DENEYSEL UZAY GEMİSİ GERİ DÖNDÜ
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.